Kovalčuk znovu šokoval! Bývalá hvězda NHL bude hrát v Číně

- MS v hokeji 2016 autor: Tereza Polaczyková

Před třemi lety překvapil Ilja Kovalčuk svým útěkem z NHL do Ruska celý svět, nyní dvaatřicetiletý ruský útočník znovu změní své působiště. Podle ruských médií by měl bývalý hráč Atlanty Trashers nebo New Jersey Devils zakotvit v čínské Rudé hvězdě Kunlun, jež od příští sezony rozšíří počet týmů KHL. 

Návrat do NHL se odkládá. Ruský útočník Ilja Kovalčuk míří do Číny

Návrat do NHL se odkládá. Ruský útočník Ilja Kovalčuk míří do Číny , zdroj: Profimedia

Někdejší hvězdě NHL se v letošní sezoně příliš nedaří. V základní části KHL nastoupil Kovalčuk do 50 zápasů s bilancí 16+33, ve čtyřech utkáních play-off však zůstal bez bodu a momentálně v sestavě SKA chybí.

Podle dostupných informací prý měl  loňský vítěz Gagarinova poháru kontroverznímu útočníkovi nabídnout předčasné ukončení smlouvy, jejíž platnost vyprší 30. 4. 2017, k prvnímu dubnu letošního roku a to za úplatu ve výši jednoho milionu dolarů.

Spekulace o Kovalčukově možném odchodu do Číny se sice poprvé objevily už začátkem března, nyní se však jedná o takřka hotovou věc. Kromě rozhořčení z nevydařeného angažmá v Petrohradu mohl v rozhodování ruského útočníka určitou roli sehrát i fakt, že čínský klub bude trénovat uznávaný kanadský kouč Mike Keenan, který v roce 1994 dovedl New York Rangers k zisku Stanley Cupu. 

Bylo by však naivní nepřipustit si, že odchod stárnoucího útočníka do Číny není v první řadě motivován astronomickým platem, jejž mu Rudá hvězda nabízí. Oficiálně se mluví až o dvojnásobku částky, kterou berou nejlepší hráči dalších účastníků Kontinentální hokejové ligy. 

Tagy: KHL hokejista

Zdroje: Vlastní