Jágr je proti nim žebrák! Nejbohatší hokejisté současnosti berou stamiliony

- MS v hokeji 2016 autor: red

Časopis Forbes sestavil žebříček pěti nejlépe vydělávajících hokejistů současnosti a vězte, že mnozí z vás by tato jména na seznamu nejbohatších hokejistů asi nečekala. Nejvíc peněz si nevydělá ani slavná kladenská osmašedesátka Jaromír Jágr, ani ruský car Alexandr Ovečkin, ale někdo úplně jiný...

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr , zdroj: Profimedia

5. Alexander Ovečkin

Idol mnohých žen, obrovitý Rus, Alexander Ovečkin? Kdepak, to není zdaleka nejbohatší bohatýr. Jeho krk sice často zdobí zlaté řetězy, ale jeho peněženka se ročně naplní "jen" 312 miliony korun.

Alexander_Ovechkin_1_2016-03-01 zdroj: tisková zpráva

4. Shea Weber

O něco lépe je na tom Shea Weber, nenápadný chlapík z Nashville Predators, s nimiž podepsal pohádkový tříletý kontrakt. Weberovo bankovní konto se ročně navýší o 336 milionů korun. A to nepočítáme jeho marketingové aktivity, které nebudou rozhodně kapesným pro středoškoláky.

800px-Sheaweber zdroj: tisková zpráva

3. Patrick Kane

Další osobností v klubu hokejistů s nejvyššími výdělky je Patrick Kane. Ano ten, kterého se před začátkem letošních All Stars Game nejvíce obával Jaromír Jágr. Kane budí na ledě respekt a za to ho Chicago Blackhawks také královsky platí. Ročně si přijde na téměř 353 milionů korun. Kdyby jeho jméno nekazila kaňka v trestním rejstříku z pokusu o znásilnění, tenhle pořízek si možná mohl vydělat mnohem víc.

Patrick_Kane_-_Chicago_Blackhawks zdroj: tisková zpráva

2. Johnatan Toews

A začíná pořádně přituhovat. Druhým nejlépe vydělávajícím hokejistou Johnatan Toews, kterého znají hlavně zarytí fandové NHL, kapitán Chicago Blackhawks a kolega Patricka Kanea. Jeho šikovnou práci hokejkou si Blackhawks cení na 384 milionů korun ročně.

Jonathan_Toews_-_Chicago_Blackhawks zdroj: tisková zpráva

1. Sidney Crosby

A konečně největší boháč ze všech hokejistů. Připravte si židli, protože tahle částka vás rozhodně nenechá stát a pár nocí se dokonce možná budete budit ze spaní. Hvězda Pittsburghu Penguins Sidney Crosby si bruslením s hokejkou přijde ročně na neuvěřitelných 396 milionů korun!

Sidney_Crosby_2013-02-02 zdroj: tisková zpráva

Tagy: hokej mistrovství světa v hokeji 2016

Zdroje: Vlastní